La 11.03.2006 @ 17:09admin

Kaiken maailman ihmisiä

Kun tässä radiohommassa valokuvalla on kovin vähän käyttöä, niin päätin kaivella kuva-arkistojani vuosikymmenten varrelta ja järjestää valokuvanäyttelyn.
Vähän kyllä arkailin, mutta päätin uskaltaa, kun arvelin sen sopivan ajan henkeen.

"Ei näissä kuvissa sen kummempaa sanomaa ole kuin se, että kaikenlaisia kiinnostavia kulkijoita tänne maailmaan mahtuu.
Koetetaan sietää toisiamme", kirjoitin valokuvanäyttelyni esittelytekstiin.

Tuo ´kaiken maailman ihmisten´ sietäminen kun on näinä aikoina kovin kyseenalainen asia. Ei siedetä toisen naaman väriä, kansalaisuutta saati sitten uskontoa. Historia tosin opettaa etteivät ihmiset vuosituhansien aikana ole tässä suhteessa paljonkaan oppineet.

Olen yrittänyt Vallan vaiheilla - ohjelmissakin koota studioon hyvin erilaisia ihmisiä keskustelemaan yhteiskunnallisista asioista. Vain antamalla tilaa erilaisille mielipiteille toteutuu myös sananvapaus. Toivottavasti asioitten ymmärtäminenkin paranee, kun ei aina katsota vain yhdestä näkökulmasta.

Jos Sinulla lukija sattuu olemaan aikaa, niin pistäydy Helsingin kansainvälisellä lehdistöklubilla. Sen tunnetumpi nimi on Pressiklubi. Paikka rautatieaseman toinen kerros, Pullman- baarin läpi peremmälle. Paikka on auki arkisin klo 16 alkaen.

Niin, ja koettakaa sisällä sietää toisianne toisenkin oluen jälkeen vaikka olisitte erimieltä.

Matti Laitinen vallan vaiheilla

 Matti Laitinen toimitti pitkään YLE Radio 1:n yhteiskuntakriittistä Vallan vaiheilla - ohjelmaa, mutta ei osannut YLE:stä eläkkeelle jäätyään asettua kiikkutuoliin ja jatkaa mm. tämän blogin pitämistä.

Blogiarkisto