To 09.02.2006 @ 19:44admin

Nauhoitusten jälkikeskustelua

Tämän viikon Vallan vaiheilla - ohjelmani ( 9.2.2006 ), nauhoitus oli aika mielenkiintoinen. Erityisesti nauhoituksen jälkeinen keskustelu. Kansanedustaja Arja Alho ja historioitsija Martti Häikiö innostuivat analysoimaan terävästi Suomen poliittista johtoa vahvuuksineen ja heikkouksineen.

Miten pääministeri Matti Vanhanen pärjää heikkoine kielitaitoineen, kun Suomi on EU:n puheenjohtajamaa? Entä miten käy SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoman? Hänellä on vieläkin heikompi kielitaito ja kapea ay-tausta. Sopii sitä muittenkin pohtia.

Näin sitä nauhoituksissa aina käy kun sulkee mikrofonin. Keskustelu kimmahtaa ja oikeastaan pitäisi aloittaa nauhoitus uudelleen. Tosin puheetkin silloin muuttuvat taas silotelluiksi.

Kerran jätin mikrofonin salaa auki kun jälkikeskustelu alkoi. Tosi pirteää keskustelua. Rehellisenä miehenä pyysin saada käyttää materiaalia, sillä salanauhoitus edes studiossa ei sovi minun moraalisääntöihini. Ihme kyllä porukka antoi luvan kuuneltuaan ensin puheensa. Olivat jopa tyytyväisiä.

Että mitäkö Arja Alho ja Martti Häikiö nyt sanoivat? En minä sitä voi näin julkisesti kertoa.
Pidän kuitenkin mielessä ja hykertelen hiljaa.

Matti Laitinen vallan vaiheilla

 Matti Laitinen toimitti pitkään YLE Radio 1:n yhteiskuntakriittistä Vallan vaiheilla - ohjelmaa, mutta ei osannut YLE:stä eläkkeelle jäätyään asettua kiikkutuoliin ja jatkaa mm. tämän blogin pitämistä.

Blogiarkisto