La 19.11.2005 @ 14:50admin

Toveri unohtui SDP:n presidenttikokouksessa

Olen viime aikoina seuraillut paikalla kuinka suurimmat puolueet asettavat omia presidenttiehdokkaitaan. Digitaalisen YLE 24:n katselijat ovat voineet tehdä sen mukavammin omassa nojatuolissaan katsellen suoria tv-lähetyksiä.
Näyttää siltä kuin keskusta ja SDP eivät olisi ollenkaan ajatelleet, että puoluekokous ja puoluevaltuusto onkin nyt TV-OHJELMA!

Kaikella kunnioituksella virallisia kokousperinteitä kohtaan, mutta eihän sellaista kokousta jaksa kukaan tv:stä katsoa jossa haudan vakavasti kehutaan omaa presidenttiehdokasta. Hieman huumoria sekaan, please.

Kokoomus oli oivaltanut tämän nykyisen demokratian ´teatterin´ suurista puolueista parhaiten. Kokouksessa oli välillä jopa hauskaa. SDP asetti tänään juhlallisen vakavasti oman presidenttiehdokkaansa. Sen verran oli julkisuutta ajalteltu, että sali ei loistanut punaisuutta punaisine ruusuineen kuten viime kesän puoluekokouksessa.

Mutta mitä ihmettä? Perinteinen sana TOVERI oli myös kulunut pois kannatuspuheista. Aina siihen saakka kunnes entinen puheenjohtaja, eduskunnan puhemies Paavo Lipponen puhujien hännillä sanoi HYVÄT TOVERIT. Juuri valittu presidenttiehdokas, tasavallan presidentti Tarja Halonenkin aloitti puheensa HYVÄT YSTÄVÄT. Valitsijoina olivat kuitenkin VANHAT TOVERIT, puolueen jäsenet.

Toisaalta, eihän presidentti Halosella ole enää SDP:n jäsenkirjaakaan. Näin ajat ja politiikka muuttuu, HYVÄT TOVERIT, ystävät ja kylänmiehet. Miettii Matti tulevia Vallan vaiheilla-ohjelmia suunnitellen.

1 kommentti

Nyt korvat tarkkana - milloin tuo kadonnut sammakkotoveri mahtaakaan hypätä Niinistön suusta. Bob Helsingin ovelat iskurityöläiset ovat sen takuulla Demareilta - mutta salaa Paavolta - ostaneet ja piiloon panneet.

Bobithan ovat kunnostautuneet jo paviaanienturvajoukkona, joten tuttua on animaliapuuha, ja sopiihan tuokin niljake Kokoomuksen pieneläintarhaan. Kauan eläköön Elmeri, Simeoni ja Saku!

Matti Laitinen vallan vaiheilla

 Matti Laitinen toimitti pitkään YLE Radio 1:n yhteiskuntakriittistä Vallan vaiheilla - ohjelmaa, mutta ei osannut YLE:stä eläkkeelle jäätyään asettua kiikkutuoliin ja jatkaa mm. tämän blogin pitämistä.

Blogiarkisto