Ma 13.02.2006 @ 23:13admin

Paasilinna vauhdissa

Mikähän siinä on kun meillä ihmisillä on niin erilainen vieteri tuolla jossakin sisällä?
Joillakin vieteri ei tunnu loppuvan ollenkaan vaikka vuosikymmenet vain vilisevät.

Tällaisia mietteitä tuli kun haastattelin euroedustaja Reino Paasilinnaa, 66, tämän viikon radio-ohjelmaani.
Tässä iässä monet ovat olleet jo hyvän aikaa eläkkeellä, mutta Paasilinna ei sellaisia edes ajattele. Vetoa riittää vaikka muille jakaa.

Onhan niitä tietysti monia muitakin ´vieteriukkoja ja - naisia´ joita kunnioittaen katselen. Tästä tuli mieleen keskustelu Suvi - Anne Siimeksen kanssa viime joulun alla. Hän päivitteli kun on jo 40 - vuotias. Siis ei enää aivan nuori, mutta ei vanhakaan.

Kun naurahdin arvoisan kansanedustajan puheille, niin hän muisti kuinka Max Jakobson onkin noin kaksi kertaa häntä vanhempi ja kirjoittelee edelleen aivan terävästi. Siimes jäi miettimään, että tässähän saattaa olla vielä toinen puoli elämää edessä....

Kukapa nuo tulevat vuotensa tietää, mutta siitä voisin lyödä vaikka vetoa, että Reino Paasilinna haluaa keikkua politiikassa vielä vuosia. Siis jos tulee valituksi. Kansasta kun ei tiedä, vaikka ehdokas olisi omasta mielestään millainen vieteriukko tahansa.

Että mitäkö se Paasilinna Vallan vaiheilla - ohjelmassa sanoo? Suunnilleen sen, että Venäjä voi käyttää energiaansa melkoisena väkipyöränä vaikutusvaltansa lisäämisessä..... tai sitten ei. Suomen kuitenkin kannattaa olla hyvissä väleissä ison naapurinsa kanssa. Tästähän meillä on kokemusta jos jonkinlaista.

Matti Laitinen vallan vaiheilla

 Matti Laitinen toimitti pitkään YLE Radio 1:n yhteiskuntakriittistä Vallan vaiheilla - ohjelmaa, mutta ei osannut YLE:stä eläkkeelle jäätyään asettua kiikkutuoliin ja jatkaa mm. tämän blogin pitämistä.

Blogiarkisto