Vanha ihana internet
Joskus tuntuu siltä kuin kuuluisin aivan väärään viiteryhmään. Ei minun pitäisi olla yli 60 – vuotiaana kiinnostunut internetistä juuri lainkaan. Sehän on pääasiassa nuorten ja nuorten aikuisten asia. Näin käyttäjätilastot kertovat ja keskustelut ikätovereitteni kanssakin vahvistavat.
Olenko siis kummajainen, kun minua kiinnostavat suunnattomasti internetin tarjoamat mahdollisuudet? Hurahdin kirjoittamaan näitäkin blogeja, kun YLE:n nettipalvelujen kehittäjät vain vähän innostivat. Menin siis lankaan ja taisin jäädä koukkuun.
Ehkä siihen vaikutti sekin, että olin ennen Yleen tuloani yli 20 vuotta sanomalehdistön palveluksessa. Siitä kunnioitukseni kirjoitettua sanaa kohtaan. Tätä ei pitäisi näin yleläisenä sanoa, mutta kirjoitettua tekstiä ei voita mikään….. jos se on hyvää.
Tämän viikon (2.11. 2006) Vallan vaiheilla – ohjelmassani käsitellään internetin tarjoamia mahdollisuuksia politiikan teossa. Vihreitten kansanedustaja Jyrki. J. Kasvi pääsi eduskuntaankin viime vaaleissa paljolti internetiin tukeutuneen kampanjansa avulla.
Kuuntelin korvat höröllä (toivottavasti kuuntelijatkin kuuntelevat) hänen ja verkkoviestinnän tohtori Sinikka Sassin kokemuksia netin käytöstä politiikassa ja kansalaisdemokratian rakentamisessa. Mahdollisuuksia todella on.
Ensi kevään eduskuntavaaleissa internetin merkitys osana vaalikamppailua yhä vain korostuu. Tämän vahvistivat suurimpien puolueitten kampanjapäälliköt kun heille soittelin. Mitä kaikkea se käytännössä merkitsee, jää nähtäväksi. Sitä en osaa sanoa, sillä nettinörtin asteelle en ole vielä ehtinyt.
Ehkä joku tämän blogin lukija voisi palautteessaan vähän visioida. Tiedä vaikka siitä saisi taas uuden Vallan vaiheilla – ohjelman.
1 kommentti
La 22.08.2009 @ 14:20
Ainakin internet on loistava mahdollisuus jokaiselle harjoittaa sananvapautta.
Emme enää ole median armoilla saadaksemme sanomamme näkyviin.
:)
_____
Tämä kommentti oli 'skientologiaa':
Skientologia on anonyyminä toimivan keskusteluryhmän poikkitieteellistä mm. tieteen, kulttuurin, sosiologian, politiikan ja yhteiskunnallisten asioiden suhdetta ja niiden yhteisvaikutusta, rinnakkaisvaikutuksia vapaan kommunikoinnin merkeissä kommentoivaa keskustelua, mm. blogi- ja keskustelukommenteissa.
Skientologia-nimeä ei tule sekoittaa sanaan 'scientologia', joka on aivan eri asia.
( Skientologia kirjoitetaan 'k'-kirjaimella, scientologia taas 'c'-kirjaimella.)
Skientologia nimi tulee sanoista latinan kielen sanasta scio eli tieto, tietää,- sekä kreikan kielen sanasta logos eli oppi. Skientologi-ryhmä perustettiin 2008 Suomessa.
Kommenttejamme saattaa näkyä ylläolevien aihepiirien kommenteissa.