Ma 07.11.2005 @ 14:07admin

Bulgaria EU:n jäseneksi?

Palasinpa Bulgariasta, jonka pitäisi tulla EU:n jäseneksi vuoden 2007 alusta kuten Romaniankin..... ellei sitten tule vuoden lykkäystä.

EU:n mukaan Bulgariassa on jo toimiva demokratia. Juuri Sofiasta tulleen viestin mukaan maan pääkaupungin pormestariksi tai kaupunginjohtajaksi valittiin Boiko Borisov noin 2/3:n enemmistöllä. Vastaehdokas Tatiana Dontseva puolestaan tarjosi mustalaisten (paikallinen ilmaus) = romanien äänistä a´ 5 euroa! Sellaista demokratiaa....

Eipä äänestyprosenttikaan jäänyt kuin 31:een. No, nousihan suomalaistenkin äänestysaktiivisuus, jos kaikille tarjottaisiin äänestämisestä 5 euroa tai edes kahvit äänestyspaikalla!

Bulgaria muuten on tosi halpa maa: miesten arkipuku hieman yli 50:llä eurolla. Hyviä kenkiä 25 - 30 eurolla jne.

Taksit muutaman kilometrin matkalla maksavat saman verran kuin Helsingin ratikkalippu. Kaunis maa matkailla, suosittelen.

4 kommenttia

Kuulin Matin Bulgaria-ohjelman. Aika hurja paikka, kun poliitikkoja ammutaan autoihinsa ja kaduille keskellä päivää...
Oli Laitiselta söpösti todettu odottavasta äidistä (´nuori haastateltava), että jotain siellä on tulossa tammikuussa tms. (Laitinen onkin isoisä...)

En usko, että Suomen äänestysprosentti nousisi, vaikka äänestä maksettaisiin 20 euroa.(No, paitsi meidän tosiköyhämme varmasti äänestäisivät yhdenkin euron maksusta.... Mutta Suomen köyhistähän ei saa ääneen julkisesti puhua. Jokin EU-
direktiivi - en nyt muista direktiivin numeroa - kieltää sen.
Siksipä meillä ei olekaan köyhiä, nälkäisiä ja asunnottomia keskuudessamme.
Tosi hyvinvointiyhteiskunta. Toista kuin Bulgariassa.

Matti, seuraavan kerran kun käyt Bulgariassa, ehdit varmaan tutustua myös paikalliseen sosiaalitoimistoon ja marssittaa ministerin sinne toimeentulotukea hakemaan. Vallan vaiheilla -ohjelman idea ministeri Liisa Hyssälän viemisestä toimeentulotukiluukulle oli periaatteessa ideana hyvä. Hän vain sai luxus-kohtelun:
ei pistetty täyttämään sitä helvetillistä lomaketta, joka kaikkien toimeentulotukea anovien pitää täyttää... (Ja hankkia liitteet lisäksi, mm. ostaa pankista tiliote.)

Herra X:n taisinkin tunnistaa; etkös olekin jo aiemmin tehnyt ohjelmaa hänen kanssaan toimeentulotukikysymyksistä?

Sosiaalitoimiston vankilamentaliteettia lukittuine ovineen olisi voinut korostaa.

Eihän ohjelmasi mitään siitä byrokratiasta muuta, mutta olipa vaihteeksi jotain muuta kuin Hyvin Menee, JeeJee -löpinää. (Paitsi, että Hyssälänkin kanssa olitte niin sopuisia ja yksimielisä nykytilanteen parantamisesta köyhien eduksi... Mutta kun nyt on nauhoitus ja ohjelma ohi, onko mitään parannuksia tulossa? Vastaan itse: Ei ole. Yhä tiukemmaksi vain muodostuu se verkko, jolla köyhät yritetään saada kaikkien tukien ulkopuolelle tässä yhteiskunnassa.)

Nm. Ei toimeentulotukea marraskuullekaan

Kiitokset nimimerkille ´Ei toimeentulotukea marraskuullekaan´.

Kyselitte onko mitään parannuksia tulossa.
Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä vastasi radio-ohjelmassa melko selvään: byrokraattisen tukijärjestelmän kokonaisremontti ei ole poliittisesti mahdollista. Onko siis rakennettu järjestelmä joka ei voi tulla kuin yhä vaikeaselkoisemmaksi? Voi, voi.

Toisaalta onhan verotustakin yritetty vuosikymmeniä yksinkertaistaa ja yhä vain
tuntuu monimutkaisemmaksi menevät jokaisen ´uudistuksen jälkeen´.

Kaikki on poliittisesti mahdollista, mikä poliittisesti mahdolliseksi tehdään, asetetaan.

Matti Laitinen vallan vaiheilla

 Matti Laitinen toimitti pitkään YLE Radio 1:n yhteiskuntakriittistä Vallan vaiheilla - ohjelmaa, mutta ei osannut YLE:stä eläkkeelle jäätyään asettua kiikkutuoliin ja jatkaa mm. tämän blogin pitämistä.

Blogiarkisto