To 02.03.2006 @ 21:36admin

Mannerheimintien kuntakatsaus

Hiihtolomalta Pieksänmaalta palattuani katselin Mannerheimintien vilinää olohuoneeni ikkunasta Helsingissä. Kovin näytti erilaiselta tämä helsinkiläinen kunta kuin Pieksänmaan kunta kesämökin olohuoneen ikkunasta.

Yhteistä oli, että kummankin talon lähettyvillä juoksenteli jäniksiä. Helsingissä city-jäniksiä, isoja rusakoita ....

Tässä konkretisoitui myös tämän viikon Vallan vaiheilla - ohjelmani aihe: Suomen kunnat muutoksen edessä. Siis sen pakollisen palvelu- ja rakennemutoksen, jota poliitikkojen on niin vaikea hyväksyä.

Kunnat kun ovat niin kovin erilaisia jo lähtökohdiltaan. Yksi malli ei kaikille sovi, vaikka helsinkiläisen kirjoituspöydän takaa strategioita onkin helppo sommitella.

Millaisiahan ratkaisumalleja ministeriöitten ja poliitikkojen ajatteluelimissä syntyisi, jos eduskunta, hallitus ja ministeriöt olisivatkin vaikka Inarissa ja Helsinki olisi vain jokin kaukana oleva iso kaupunki meren äärellä?

Se hyvä puoli pitkästä mökkimatkasta on, että siinä näkee erilaista Suomea. Ehkä sitä myös oppii paremmin ymmärtämäänkin. Puolin ja toisin.

Matti Laitinen vallan vaiheilla

 Matti Laitinen toimitti pitkään YLE Radio 1:n yhteiskuntakriittistä Vallan vaiheilla - ohjelmaa, mutta ei osannut YLE:stä eläkkeelle jäätyään asettua kiikkutuoliin ja jatkaa mm. tämän blogin pitämistä.

Blogiarkisto