Äänestäjien karkotus alkoi
1 kommentti
Siinä missä Venäjä lietsoo viimeaikaisilla temppuiluillaan suomalaisia venäläisvastaisiksi, niin samaan aikaan sisäpolitiikassa on alkanut äänestäjien karkotus kuin maalla hyttysiä kauemmaksi huitoisi.
Hyttyset tosin ovat Pieksämäen mökillämme yllättäen hävinneet helteiden aikana.
Kyllä ovat menneet mainostoimistojen neuvot hukkaan kun kuuntelee keskustan ja SDP:n kärkipoliitikkojen välistä sanailua työperäisestä maahanmuuttopolitiikasta.
Voisiko epä-älyllisempää väittelyä olla?
Puheenjohtaja Jutta Urpilainen keksi ensin käyttää vanhaa ´maassa maan tavalla´ ilmaisua, joka on tulkittavissa melkein miten vain.
Siis samaan tapaan kuin Perussuomalaisten Timo Soini luo mielikuvia antamalla ymmärtää antamatta kuitenkaan ymmärtää ihan tarkkaan mitä tarkoittaa.
Keskusta tietysti vastasi vanhaan tapaan tulkitsemalla Eero Heinäluoman työperäisen maahanmuuton hillitsemispuheet miten sattuu eli ”rasismilla flirttailuksi”.
Ketä kiinnostaa tällainen hyttysten huiskiminen? Mainostoimistot ovat kertoneet, että asioita pitää kärjistää ja henkilöittää, jotta äänestäjät kiinnostuisivat. Sen ne ovat jättäneet kertomatta, että ylilyönneillään poliitikot vain vähentävät kiinnostusta politiikkaan. Jättävät äänestämättä.
Sitä saa mitä tilaa, mutta ei pidä sitten ensi eduskuntavaaliyönä päivitellä, jos äänestysprosentti taas laskee.
Uskaltaisivatkohan puoluejohtajat suurimmasta pienimpään lähteä keskusteluun, jossa ihan oikeasti perehdyttäisiin asiaan? Laskeuduttaisiin käytännön ja faktojen tasolle mielikuvien luomisen sijaan.Vaikkapa tulenarassa maahanmuuttopolitiikassa.
Samaa toivoisi tiedotusvälineiltä. Vaadittaisiin poliitikoilta enemmän asiaa, faktaa ja perusteluja. Se tietysti edellyttäisi toimittajiltakin asioihin kunnollista perehtymistä sen sijaan, että kysytään kesysti mitä mieltä olette ja kirjataan vain se sitten ylös.
Terrierimäinen ministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) muuten arvosteli muistaakseni YLE:n A- studiossa toimittajia huonosta asioihin perehtymisestä. Ohjelman juontaja ei tivannut tähän tarkennusta.
Kun poliitikot valittavat, että tiedotusvälineet pompottavat heitä, niin minä kyllä väitän, että aivan liian helposti tiedotusvälineet (pääasiassa uutiset) tarttuvat poliitikkojen helppohintaisiin heittoihin jatkaen niitä loputtomiin.
Tästä se kuva politiikasta ja politikoinnista sitten muodostuu.
Kun puolueilla ei tosiasiassa ole suuriakaan näkemyseroja Suomen nykyisistä talousvaihtoehdoista - sen äänestäjätkin ymmärtävät – niin naurettavaltahan se vain kuulostaa kun hyvin suuria eroja väitetään olevan.
Mutta se on politiikkaa se.