To 15.01.2009 @ 21:06admin

5. päivää DocPointin alkuun. Erkko Lyytinen 15.1.09

Festari alkaa ensi tiistaina. Kun melkein vuoden on miettinyt, että katsooko näitä valintojani kukaan, niin nyt viimein on totuuden aika. Festivaalin ennakkomyynti lähti hyvin käyntiin, jopa paremmin kuin viime vuonna. Mielenkiintoista nähdä miten tämä koko työryhmän positiivinen odotus jatkuu. Kun festivaalin taloudellinen tavoite on päästä nollatulokseen, niin siihen on vielä matkaa. Minulle aivan yllättävät elokuvat ovat löytäneet kiinnostuksen heti alussa. La Vida Loca, Waltz with Bashir ja Virginity ovat löytäneet heti yleisönsä. Hienoa Helsinki!
Väsymys painaa silmäkulmia, enää kykenee reagoimaan muuhun kuin siihen mikä on todella pielessä. Siirryimme aika moneen uuteen asiaan päällekkäin, hyvin lyhyessä ajassa: uusi taiteellinen johtaja (hänen etsikkoaikansa), uusi visuaalinen ilme lehdessä ja katalogissa, uudet nettisivut, sähköinen maksupalvelujärjestelmä ja festivaalin pidentäminen yhdellä päivällä. Uudistukset ovat eniten näkyneet toimistolla järjettöminä, työpäivinä ja työntekijöiden loputtomana venymisenä. Toivottavasti uudistustyö kantaa hedelmää, toivottavasti se palvelee tärkeintä: dokumenttielokuvan tulee säilyttää elokuvateatteriesitys, joka se kykenee säilyttämään omalaatuisuutensa. Dokumenttielokuvan tulee näkyä ja kuulua omana kiinnostavana taidemuotonaan. Myös DocPoint säilyttää kiinnostavuutensa niin kauan kuin se kykenee tarjoamaan monenlaista uutta elokuvaa, suomalaista mielenkiintoista elokuvaa. Kotimainen dokumenttielokuva tulee olemaan tänä vuonna suuri yllätys. Uusi tekijäsukupolvi on hienosti edustettuna tämän vuotuisessa Kotimaisessa esityssarjassa. Väitän, että ensiviikolla eniten puhutaan Bio Rexin käytävillä siitä mitä kuuluu Terolle, Nickille ja Porvoon Tarmolle.
 
 
 

0 kommenttia

Dokblog

Iikka Vehkalahti, Tue Steen Müller, Erja Dammert, Jari Sedergren ja Timo Korhonen kirjoittavat dokumenttielokuvamaailman tapahtumista Suomessa ja maailmalla

Iikka Vehkalahti Iikka Vehkalahti
on tällä hetkellä vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa.
Tue Steen Müller Tue Steen Müller
"everybody knows him"
Filmkommentaren
Erja Dammert

Erja Dammert on dokumentaristi ja tällä hetkellä docpoint-festivaalin taiteellinen johtaja.
DocPoint

Jari Sedergren on dokkareita diggaava Kansallisen audiovisuaalisen arkiston tutkija.
sedis.blogspot.com

Timo Korhonen AVEKin
tuotantoneuvoja

AVEK

steps.co.za
whydemocracy.net
dokumenttikilta.fi

Blogiarkisto

2012
2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu