To 20.01.2011 @ 21:06Iikka Vehkalahti

Maailma siellä jossain

Muistan, kun Teema palkitsi Kolmas ulottuvuus- ohjelmapaikan.Pahantahtoiset ihmiset ennakoivat heti, että ”kultainen kädenpuristus”. Oikeassa olivat , paperiplakaatin myöt tuli ilmoitus ohjelmapaikan lopettamisesta. No, lopputulos on ehdottomasti hyvä. Ilman tapahtunutta ei kolmasulottuvuus.fi olisi syntynyt.


Tai eihän kolmasulottuvuus.fi ole vielä olemassa.Vasta huhtikuussa. Mutta jo nyt. Prosessi on ollut mitä vaativin ( erityisesti Tarja Forsmanille, joka on joutunut vakuuttamaan levittäjiä ja tuottajia hankkeen ainutlaatuisuudesta pikkuruisen rahasumman turvin) ja mitä antoisin.

Lönnrot2017.fi ja Tarinateltta.fi hankkeiden myötä syntynyt kolmasulottuvuus.fi sivusto on yksinkertaisuudessaan ja puhtaudessaan saanut jo nyt kiitosta sekä Suomesta että kansainvälisesti. Maailman suuret levittäjät FilmsTransit etunenässä ovat suhtautuneet hankkeeseen todella myönteisesti ja elokuva elokuvan jälkeen alustalle kertyy helmiä Euroopan ja USA:n ulkopuolelta.

Ja aivan fantastista on ollut uusien ja innokkaiden, ja myös vapaaehtoisten yleläisten panostus hankkeen etenemiseen. Vanhassa Läksyssä on naurettu paljon. Ja toivon mukaan tullaan nauramaan tulevaisuudessakin. ( Kiitokset jo nyt niin Seppo Rokalla, Lauri Talasmäelle, Mira Aittolammille, Hinni Aarninsalolle, Mirka Lammille,Anna Raatikaiselle, Minna Salmelle, Antti Huttuselle, Jukka Nyrhiselle, Jammu Särkälle, Paavo Rytsälle, Jari Lahdelle, Sari Volaselle, Arto Hyvöselle, Erkki Astalalle, Arttu Silvastille kuin Pia Ljungmanillekin sekä niin monelle ei-yleläiselle, jotka ovat hommaan innostuneet tai sille vihreää valoa näyttäneet.).

Eli
huhtikuussa hanke lähtee liikkeelle.

Erityisteemoina ovat Afganistan ( mukana mm. Armadillo. Sundance-voittaja Enemies of Happiness, Oscar-voittaja Taxi To The Dark Side, Kristi Mattilan kuvaamia tarinoita Kabaulista ja Videokuun toteuttamia tarinoita suomalaisten kokemuksista Afganistanissa).

Erityisteemaa rakennetaan myös Maahanmuuttajista ja pakolaisista. Ensi-illan juuri kolmasulottuvuus.fi saa Fortress ja teeman alle sijoitetaan myös mm. Kati Juuruksen Sormenjäljet, Patric Jeanin erinomainen dokumentti Ranskan siirtolaisghetoista ja Basaarin parhaat vanhat maahanmuuttajatarinat.

Musiikkidokumenteista alustalta voi katsoa mm. palkitun Bishar Bluesin, Kula Fetiä, Dylanin Hengessä, Karoo Kitar Bluesin, Amandlan ja toivon mukaan myös Bob Marley ja Kinshasha Symphony sekä Mika Kaurismäen Brasialia-dokkarit.

Suomalaisklassikkoina nähtävissä tulevat olemaan mm. Prix Italian voittanut John Websterin Valon ja varjon huoneet. Nokiasta kertova Thomas Balamesin Säädyllinen tehdas, Arto Halosen Karmapapa, Mika Koskisen Ravintola Pekingissä ja toivon mukaan Pirjo Honkasalon Atman.

Ja kaiken runkona ovat monet muut maailman parhaat dokumentit, kuten: Ball, Kisangani Diary, War Photographer, Burma Vj, Darwins Nightmare, Please Vote For Me , Face Of The Enemy

Ja ensi-iltansa platformilla tulevat saamaan mm. The Oath, Green Wave, My Kidnapper, Nero´s Guests, Freemen etc…

 

2 kommenttia

Kiitos hauskasta plokista Karmapappa!

Karmapapa, Karmapappa, Karmea pappa

Dokblog

Iikka Vehkalahti, Tue Steen Müller, Erja Dammert, Jari Sedergren ja Timo Korhonen kirjoittavat dokumenttielokuvamaailman tapahtumista Suomessa ja maailmalla

Iikka Vehkalahti Iikka Vehkalahti
on tällä hetkellä vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa.
Tue Steen Müller Tue Steen Müller
"everybody knows him"
Filmkommentaren
Erja Dammert

Erja Dammert on dokumentaristi ja tällä hetkellä docpoint-festivaalin taiteellinen johtaja.
DocPoint

Jari Sedergren on dokkareita diggaava Kansallisen audiovisuaalisen arkiston tutkija.
sedis.blogspot.com

Timo Korhonen AVEKin
tuotantoneuvoja

AVEK

steps.co.za
whydemocracy.net
dokumenttikilta.fi

Blogiarkisto

2012
2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu