Ma 14.09.2009 @ 08:00Iikka Vehkalahti

Tulta ja tulikiveä

Olen saanut tulenkivenkatkuisia viestejä Burma VJ:n esitysajasta viime viikon keskiviikkona. Lentopallo kun lykkäsi yhden maailman parhaimman dokumenttielokuvan ensi-esityksen alun lähelle puoltayötä. Tiedän, en jaksanut itsekään valvoa sinne asti ja kiroillen, että onko tässä tv-työssä mitään järkeä menin nukkumaan. Mutta onneksi on sentään Ylen Areena.

 

Burma VJ

 


No, kuulun niihin onnekkaisiin, joka on nähnyt Burma VJ:n isollakin kankaalla. Mutta jos en olisi, haluaisin nähdä ehdottomasti ainakin televisiossa (Dokumenttiprojekti järjestää kyllä uusinnankin). Se on niitä elokuvia, joita seuraa herpaantumatta, ihailee taitavuutta millä se on kudottu yhteen ja jonka tkemiseen on ollut todellinen syy.

Niinpä: menkää Areenaan. Areenan flashplayer tekee katsomisesta aivan ok kokemuksen. (Oikeastaan katson/tsekkaan monia dokumentteja Areenassa, televisio ei oikein istu ison perheen, koiran ja Dokumenttiprojektin tuottajan ammatin omaavan ihmisen aikatauluihin).


Burma VJ on Areenassa vielä 25 päivää. Ja sieltä näkee myös eilisen Lonnrot72017 prosessiin kuuluvan Tarinateltan ensimmäisen osan, jossa  erityisesti katkelma Kansakunnan olohuoneesta (joka on puolestaan elokuvateattereissa DPGC-sarjaan kuuluvana) on kerännyt kiitosta.


 

1 kommentti

Ilmeisesti dokumenttiprojektin elokuvia ei voi katsoa ulkomailla? Tv-uutisia voi muuta erityisesti olin odottanut Burmaa mutta oletettavasti tekijänoikeuksita johtuen se ei ole mahdollista. Harmi.

Dokblog

Iikka Vehkalahti, Tue Steen Müller, Erja Dammert, Jari Sedergren ja Timo Korhonen kirjoittavat dokumenttielokuvamaailman tapahtumista Suomessa ja maailmalla

Iikka Vehkalahti Iikka Vehkalahti
on tällä hetkellä vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa.
Tue Steen Müller Tue Steen Müller
"everybody knows him"
Filmkommentaren
Erja Dammert

Erja Dammert on dokumentaristi ja tällä hetkellä docpoint-festivaalin taiteellinen johtaja.
DocPoint

Jari Sedergren on dokkareita diggaava Kansallisen audiovisuaalisen arkiston tutkija.
sedis.blogspot.com

Timo Korhonen AVEKin
tuotantoneuvoja

AVEK

steps.co.za
whydemocracy.net
dokumenttikilta.fi

Blogiarkisto

2012
2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu