To 22.01.2009 @ 22:35admin

DocPoint repeää liitoksistaan, 23.1.09, Erkko Lyytinen

Tulen juuri Waltz with Bashir näytöksestä, joka oli loppuunmyyty. Se on vähän outo tunne, kun sinua katsoo 450 silmäparia. Esittelin elokuvan ja kutsuin lavalle Outi Saarikosken, Yle, rahoittajan. Tässäkin elokuvassa jäljet johtavat Yleen, sen aktiiviseen rooliin kansainvälisten dokumenttituotantojen merkittävänä rahoittajana. Outi/Yle Teema aloitti hankkeen ja nyt ollaan tässä WWB on virallisesti nimetty Oscar- ehdokkaaksi, Ulkomaalaisen elokuvan sarjassa. KUn Yle rahoittaa, se vetää muita rahoittajia maailmalla puoleensa. Näytös oli huikea kokemus, nuoria katsojia sali täynnä katsomassa animaatiodokumenttielokuvaa.
Minulle yksi asia on mysteeri, on ihmeellinen kokemus katsella yleisöä. Siinna ei ole mitään yhteistä nimittäjää. Meillä käy kaiken ikäisiä ja kaikenlaisia katsojia. Kaikki näytökset ovat olleet erittäin täynnä. Kaikki näytökset vetoavat erilaisiin ihmisiin. Keitä te olette, miksi te haluatte katsoa näitä uuvuttavan pitkiä rainoja? Tämä antaa voimaa, vielä pitää jaksaa 3 päivää valvoa, sitten kotiin.
Mielenkiitoista mitä hyvyys saa aikaan. Toivon, että elokuvien huumori, sarkasmi ja arvaamattomuus herättää katsojan. Toivon, että elokuvien vilpittömyys ja halu näyttää maailmasta tärkeitä asioita, herttää katsojan. Viikonlopun omat suuret odotukset kohdistuvat Muutos -seminaariin ja sen onnistumiseen. Sinne tulee kaikki. Ihan kaikki. Hyvää työtä ja hyvää yötä!

0 kommenttia

Dokblog

Iikka Vehkalahti, Tue Steen Müller, Erja Dammert, Jari Sedergren ja Timo Korhonen kirjoittavat dokumenttielokuvamaailman tapahtumista Suomessa ja maailmalla

Iikka Vehkalahti Iikka Vehkalahti
on tällä hetkellä vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa.
Tue Steen Müller Tue Steen Müller
"everybody knows him"
Filmkommentaren
Erja Dammert

Erja Dammert on dokumentaristi ja tällä hetkellä docpoint-festivaalin taiteellinen johtaja.
DocPoint

Jari Sedergren on dokkareita diggaava Kansallisen audiovisuaalisen arkiston tutkija.
sedis.blogspot.com

Timo Korhonen AVEKin
tuotantoneuvoja

AVEK

steps.co.za
whydemocracy.net
dokumenttikilta.fi

Blogiarkisto

2012
2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu