Su 24.01.2010 @ 10:24Iikka Vehkalahti

VAPAALIPPUJA DOCPOINTTIIN

DocPointissa on monta ehdottomasti katsomisen arvoista elokuvaa.

Vapaalippuja tuottajien ja DocPointin myötämielisyydestä johtuen on seuraaviin näytöksiin

( 5 kpl/näytös, osa lipuista avec-lippuja)

 

Keskiviikkona 27.01 klo 19 Bristolissa ensi-illassa  esitettävä Mohamed El Aboudin Vasen varatloon. Elokuva islamin uskoon kääntyneestä nyrkkeilijä Uma Kemiläisestä.

 

Torstaina 28.1 klo 17 Bio Rexissa Yves Hinantin Kill The Referee, joka riemastuttavalla tavalla avaa jalkapallotuomareiden todlelisen luonteen.

 

Torstaina klo 19 Bio Rex Pekka Lehdon Epäilyksen varjossa ( kts. tämän päivän Helsingin Sanomat) eli Alpo Rusin, suomalaisen median ja politiikan tarina.

 

Perjantaina 29.01 klo 15 Jukka Kärkkäisen Matkalla vanhuuteen

 

Perjantaina 29.01 klo 17 Maxim 2 Kati Juuruksen Sormenjäljet

 

Lauantaina 30.01 klo  17.30 Jouko Aaltosen ensi-ilta  Kongon Akseli Bristolissa, tarina viime vuosisadan alust aja suomalaisen maatalon pojan matkasta kohti pahuutta Kongossa.

 

Lauantaina klo 19.45 Bristolissa DocPointin avajaiselokvuan toinen esitys; Mika Hotakaisen ja Joonas Bärghellin Miesten vuoro.

 

VAPAALIPUT ANNETAAN PERIAATTEELLA KUKA ENSIN EHTII . YHTEYDENOTOT

KIRSI.MATTILA@YLE.FI

 

PS. Muista DocPointin elokuvista paljon mainostetut Videocracy ja Red Chapel ovat ajan mittaan jättäneet ainakin minuun aika haalean muiston. Sen sijaan turkkilaisen On The Way School- dokumentin opettaja avatessana koulun ovea on jäänyt aika lähtemättömästi mieleen. Kiti Luostarisen Sanokaa minullemitä näitte on jäänyt teknisessä vajavuudessaankin jäänyt ehdottomasti muistiin hänen mileenkiintoisimpana työnään ( en tiedä olisiko aika muuttaunut arviota, jos näkisi sen nyt). The Sound Of Insects on taiteellista skeidaa ja tappavan puuduttava ( 45 päivän kohdalla toivoo, että kaveri kuolisi jo, MUTTA samanaikaisesti ehdottomasti kokemisen arvoinen , edelleen havunneulaset teltan katolla tulevat mieleen).

Bloody Mondays and Strawberry Pies ärsyttää yksinkertaisilla ratkaisuilla filosofisiin kysymyksiin ja edustaa silti pyrkimystä tehdä todellista elokuvaa. Lodzinskin leffosita koviten on kolahtanut So It Doesn´t Hurt ( ok;on taidettu esittää Dokumenttiprojektissakin ainakin kolme kertaa ilman että paljon muista kolahduksista olisi kaikuja tullut; eli eri dokumentit kolahtavat eri ihmisiin).

Ja lisää kokemuksia. Weismanin La danse - The Paris Opera Ballet la klo 12 Maximissa. Ja myös lauantaina klo 15.00 Bio Rexissa Markku Lehmuskallion maan muisti eli Suomen historian lyhyt, mutta syvällinen oppimäärä.ja Lisää lauantaina The Women With the 5 Elephants ( klo14:30 Kiasmassa) , päähenkilö on mieleenpainuva,

varmasti.

3 kommenttia

Miesten Vuoron toinen esitys on Lauantaina 30.1. klo 19:45.

Lyhyt kysymys: osaatko avata, mikä teki Videocracystä niin laimean kokemuksen? Tälleensä 1,5 h näytöksen jälkeen olen vieläkin monttu auki, vaikka periaatteessa Italian mediamaiseman kunto oli tuttu eikä analyysi ihan supersyvälle yllä (tai paremmin: todisteita on hieman laihanlaisesti).

http://samizdat.info/kuva/

Lai´meuden on tehnyt aika. Eli katsoessani elokuvan IDFAssa puolustin elokuvaa esityksen jälkeen, kun
jotkut syyttivät sitä pinalllisuudesta, analyysin puutteesta, ja helpolla kulkemisesta. Koin silloin , että elokuva välitti joka tapauksessa jotain olennaista Berlusconin Italiasta. Mutta hyvin nopeasti elokuvan muisto on haalistunut ja laimentunut. En ole ajattellut elokuvaa, en muista siitä kovinkaan paljon
pinnistelemättä muistiani enkä huomaa käyttäneeni sitä esimerkkinä keskustellessani Italiasta edes italialaisten ystävieni kanssa.

iikka Vehkalahti

Dokblog

Iikka Vehkalahti, Tue Steen Müller, Erja Dammert, Jari Sedergren ja Timo Korhonen kirjoittavat dokumenttielokuvamaailman tapahtumista Suomessa ja maailmalla

Iikka Vehkalahti Iikka Vehkalahti
on tällä hetkellä vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa.
Tue Steen Müller Tue Steen Müller
"everybody knows him"
Filmkommentaren
Erja Dammert

Erja Dammert on dokumentaristi ja tällä hetkellä docpoint-festivaalin taiteellinen johtaja.
DocPoint

Jari Sedergren on dokkareita diggaava Kansallisen audiovisuaalisen arkiston tutkija.
sedis.blogspot.com

Timo Korhonen AVEKin
tuotantoneuvoja

AVEK

steps.co.za
whydemocracy.net
dokumenttikilta.fi

Blogiarkisto

2012
2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu