La 18.09.2010 @ 23:13Aija Salovaara

Mielenkiintoinen tapahtuma ensi lauantaina

Lauantaina 25. syyskuuta klo 11-13 Vanhan Ylioppilastalon Musiikkisalissa (2.krs).

Megapoliksen elokuvapaneeli
-Mikä meitä liikuttaa


ja voiko meitä liikuttaa? Mikä on tarinoiden merkitys nykypäivänä? Entä tekijöiden vastuu todellisuuskuvien muokkaajina ja tuottajina? Muun muassa näitä teemoja pohtivat elokuvantekijät Pirjo Honkasalo ja Elli Rintala sekä Suomen elokuvasäätiön puheenjohtaja Irina Krohn Vanhan ylioppilastalon musiikkisalissa.

Tänä vuonna Megapolis 2025- kaupunkifestivaalin aloittaa elokuvatapahtuma, jossa palkitaan Dodon ja Sodankylän elokuvajuhlien yhteistyössä järjestämän “Mikä meitä liikuttaa?” -lyhytelokuvakilpailun parhaimmisto sekä keskustellaan elokuvasta muutoksen välineenä.

Lyhytelokuvakilpailu houkutteli kymmeniä koululaisia ja nuoria tekijöitä niin Suomesta, kuin ulkomailta pohtimaan suhdettaan oman asuinpaikkansa rytmiikkaan ja rytmien lähteisiin. Megapoliksen elokuvapaneelin yhteydessä esitellään kilpailun parhaimmisto sekä palkitaan voittajat.

Keskustelussa paneudutaan elokuvantekemisen ja sen välittämien maailmankuvien tematiikkaan yhden suomen merkittävimmistä dokumenttielokuvaohjaajista, Pirjo Honkasalon (mm. Melancholian kolme huonetta, 2004, Ito – Seitti – Kilvoittelijan päiväkirja, 2009), nuoren dokumentaristin Elli Rintalan (Eilisen eväät, 2005, Väylä, 2008) sekä Suomen elokuvasäätiön puheenjohtajan ja yhteiskunnallisen vaikuttajan, Irina Krohnin kanssa.

Elokuvapaneelin jälkeen musiikkisalissa esitetään viime vuosien suomalaisia, kaupunkeihin sijoittuvia ja niitä käsitteleviä elokuvia:

13.00: Elli Rintala : Eilisen eväät 10' Dokumenttielokuva kaupungista ja sen elämästä yhden helsinkiläisen sisäpihan ja sen asukkaiden kautta. 2005. Elli Rintala : Väylä 25' Dokumenttielokuva öljylaivan matkanteosta Suomenlahdella, 2008.

13.45: Juho Kuosmanen: Kaupunkilaisia 28', Eri teitä pätkätyöläisiksi Helsiniin päätyneiden Markon ja Yasinin tiet kohtaavat. Elokuva Kaupungista ja sen ihmisistä, 2008.

14.30:Kanerva Cederström: Erikoisia tapauksia 60' -Helsingin sanomien erikoisia tapauksia -palstan innoittama syntynyt elokuva, 2008

15:30 Kaupunkisinfonia 59' - Dokumenttielokuva, joka kertoo Helsingistä ja sen arjesta viime laman aikana. Elokuvaa on ollut tekemässä yli 20 nuorta suomalaista elokuvantekijää, 1995.

16.00: Peter von Bagh: Helsinki ikuisesti 75' - Muotokuva illuusioiden Helsingistä sekä laaja essee suomalaisesta kulttuurista. 2008

0 kommenttia

Dokblog

Iikka Vehkalahti, Tue Steen Müller, Erja Dammert, Jari Sedergren ja Timo Korhonen kirjoittavat dokumenttielokuvamaailman tapahtumista Suomessa ja maailmalla

Iikka Vehkalahti Iikka Vehkalahti
on tällä hetkellä vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa.
Tue Steen Müller Tue Steen Müller
"everybody knows him"
Filmkommentaren
Erja Dammert

Erja Dammert on dokumentaristi ja tällä hetkellä docpoint-festivaalin taiteellinen johtaja.
DocPoint

Jari Sedergren on dokkareita diggaava Kansallisen audiovisuaalisen arkiston tutkija.
sedis.blogspot.com

Timo Korhonen AVEKin
tuotantoneuvoja

AVEK

steps.co.za
whydemocracy.net
dokumenttikilta.fi

Blogiarkisto

2012
2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu