Ma 01.11.2010 @ 18:27Iikka Vehkalahti/Juha Rekola

Journalisteja ja journalisteja

Arvostan vilpittömästi intialaista huippujournalisti P Sainathia. Vaikka hän ärsyttääkin minua ja vaikka en suinkaan ole aina samaa mieltä hänen kanssansa ja vaikka.... Mutta silti, hän on vaikuttanut maahansa ja maailmaan enemmän kuin muutama tusinaa tutkivia journalistia lännessä. Torstaina P Sainath on Suomessa Lens Politicassa.

 

Jouduin hyvin monipolvisen tapahtumaketjun kautta mukaan Sainathin työstä kertovan elokuvan tekemiseen jopa vastaavana tuottajana ja prosessi oli yksi hankalimpia urallani. Mutta se on jo toinen juttu...


P Sainathin työstä kertova Neros Guest´s esitetään torstaina ja sen jälkeen seuraa keskustelu, jota vetää Journalistiliiton Juha Rekola. Juha on laittanut Maailman sivun jäsenille tiedotteen:


Lens Politica –festivaali esittää intialaisen P.Sainathin työstä kertovan dokumenttielokuvan ”Nero’s Guests” ensi torstaina 4.11. klo 18.00 elokuvateatteri Andorrassa Helsingissä. Sainath itse on mukana keskustelutilaisuudessa esityksen jälkeen. Uusintanäytös on lauantaina, ilman Sainathia.

http://www.lenspolitica.net/index.php/fi/elokuvat/neros-guests.html

Sainath on intialainen journalisti, jonka erityisalaa ovat maaseudun kehitykseen ja sosiaalisiin ongelmiin sekä globalisaatioon liittyvät kysymykset. Hän toimii The Hindu -lehden maaseutua koskevien asioiden vastaavana toimittajana. Hänen kirjoituksiaan on julkaistu myös India Together –sivustolla. Sainath on vastaanottanut uransa aikana yli kolmekymmentä kansallista ja kansainvälistä journalismipalkintoa mm. Euroopan komissiolta ja ihmisoikeusjärjestö Amnestylta.

Intiassa maatalouskriisi on ajanut maanviljelijöitä totaaliseen taloudelliseen umpikujaan viimeisen kymmenen vuoden ajan. Heistä lähes 200 000 on päätynyt itsemurhaan, mutta maan valtamedia on kiinnittänyt tapahtuneeseen hyvin vähän huomiota. Osittain suomalaisvoimin toteutettu Nero´s Guests seuraa kansainvälisesti palkitun toimittaja-ihmisoikeusaktivisti P. Sainathin matkaa halki Intian köyhän maaseudun. Hän tapaa itsemurhan tehneiden maanviljelijöiden perheitä, joissa läheisen äärimmäinen ratkaisu on päivittäin läsnä kipeänä muistona. Sainath lähestyy aihettaan tarkoin haastatteluin ja raottaa yksityisen surun kautta laajaa, pinnan alla kytevää yhteiskunnallista ongelmaa. Hän kiertää kertomassa havainnoistaan luennoilla ja vangitsee intensiivisellä persoonallaan niin paikallaolijat kuin elokuvan katsojankin.

http://www.google.fi/search?hl=fi&client=firefox-a&hs=kHW&rls=org.mozilla:fi:official&&sa=X&ei=nErNTJPPFsj0sgamoNyWCA&ved=0CBQQBSgA&q=nero%27s+guests+p.sainath+deepa+bhatia&spell=1

 

0 kommenttia

Dokblog

Iikka Vehkalahti, Tue Steen Müller, Erja Dammert, Jari Sedergren ja Timo Korhonen kirjoittavat dokumenttielokuvamaailman tapahtumista Suomessa ja maailmalla

Iikka Vehkalahti Iikka Vehkalahti
on tällä hetkellä vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa.
Tue Steen Müller Tue Steen Müller
"everybody knows him"
Filmkommentaren
Erja Dammert

Erja Dammert on dokumentaristi ja tällä hetkellä docpoint-festivaalin taiteellinen johtaja.
DocPoint

Jari Sedergren on dokkareita diggaava Kansallisen audiovisuaalisen arkiston tutkija.
sedis.blogspot.com

Timo Korhonen AVEKin
tuotantoneuvoja

AVEK

steps.co.za
whydemocracy.net
dokumenttikilta.fi

Blogiarkisto

2012
2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu