Ti 20.09.2011 @ 08:35Iikka Vehkalahti

SYKSYN TULLEN

On se ihmisen mieli jännä. Vaikka vielä tämän vuoden ajan on vastuussa Dokumenttiprojektin ohjelmistosta, niin eipä meinaa itsekään huomata, että Dokumenttiprojektin elokuvathan tulevat ulos sunnuntaisin klo 22.05.

Ensi vuoden alusta uusi Dokumenttiprojekti puolestaan aloittaa maanantai-iltana nykyisen Ykkösdokumentin paikalla, joka siirtyi siihen sunnuntailta.

Toivotaan, että dokumenttielokuva kestää paikkasiirtymät, nehän ovat jokaiselle ohjelmapaikalle vaikeita.

Eli kerrataan, kun sitä kysellään.

Ensi vuoden alusta uusi Dokumenttiprojekti on vanhan Dokumenttiprojektin ja vanhan Ykkösdokumentin yhdistelmä. Kotimaisista tuotannoista suurin osa tulee independet-yhtiöiltä, joiden kanssa yhteistuotannosta vastaa Erkki Astala.

Ylen dokumenttitoimituksen tuottaja Erkko Lyytinen toimii iuuden Dokumenttiprojektin tuottajana kooten ohjelmiston . Erkko tuottaa myös Ylen omat dokumentit.
(No tuottajan hommaanhan kuuluu vaikka mitä muutakin raportoisesta brandaamiseen ja tiedottamisesta edustamiseen jne...).

Allekirjoittanut palaa työskentelemään Astalan osastolla vuoden kuluttua elokuussa eli työskentelemään yhteistuotantodokumenttien kanssa.

Rahatilanteen ja varstojen suuruuden takia independetyhtiöiden kanssa ei vieläkään päästä vähään aikaan tekemään montaakaan sopimusta. Toisaalta tuotannossa dokumenttielokuvia on niin paljon, että pariksi seuraavaksi vuodeksi niitä riittää hyvin esitettäväksi, jos Ylen rahat riittävät niiden esittämsieen..

Rahojen väheneminen sekä ohjelmapaikkojen yhdistäminen uudeksi, tunnin kestoisiin tv-dokumentteihin tähtääväksi dokumenttipaikaksi tullaan näkemään selvästi vasta 1-2:n vuoden kuluttua. Jollei kaikki siihen mennessä muutu.

No, tämä ei ole tietenkään dokumenttielokuvaa ajatellen kovin lohdullinen näköala, kun ohjelmapaikkojen yhdistäminen tulee johtamaan siihen, että osa maailman parhaista dokumenttielokuvista ei enää löydäkään esitystilaa Ylestä. Mutta samaan aikaan festivaalit ja verkko ovat luoneet koko ajan mahdollisuuksia nähdä hienoa elokuvia ilman, että niitä esitetään Ylessä.

Jonka takia mainostetaan jälleen kerran: katsokaa Kolmannen ulottuvuuden elokuvia. Ensi lauantaina Teeman teema-illassa tuleva Burma VJ:kin näkyy myös Kolmannessa ulottuvuudessa.

 

 

1 kommentti

Teema on hyvä kanava, paitsi että yli vuosi on mennyt ilman televisiota niin että olen nähnyt tv -ohjelmaa vain naapurissa - aivan kuten pikkupoikana menin naapurille katsomaan telkkaria. :) Huomaan, pärjään oikein hyvin televisiotta - ja se taitaa olla tulevankin trendi.

Dokblog

Iikka Vehkalahti, Tue Steen Müller, Erja Dammert, Jari Sedergren ja Timo Korhonen kirjoittavat dokumenttielokuvamaailman tapahtumista Suomessa ja maailmalla

Iikka Vehkalahti Iikka Vehkalahti
on tällä hetkellä vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa.
Tue Steen Müller Tue Steen Müller
"everybody knows him"
Filmkommentaren
Erja Dammert

Erja Dammert on dokumentaristi ja tällä hetkellä docpoint-festivaalin taiteellinen johtaja.
DocPoint

Jari Sedergren on dokkareita diggaava Kansallisen audiovisuaalisen arkiston tutkija.
sedis.blogspot.com

Timo Korhonen AVEKin
tuotantoneuvoja

AVEK

steps.co.za
whydemocracy.net
dokumenttikilta.fi

Blogiarkisto

2012
2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu