Ti 23.02.2010 @ 07:00Iikka Vehkalahti

IT MIGHT GET LOUD

Doc Lounge aloittaa kevään laadukkallaa musiikkidokumentilla.It Might Get Loud on esitetty aiemmin Suomessa Oulun musiikkivideofestivaalilla ja Joensuus Rokumentissa.

Nyt ensi viikon keskiviikkona Helsingissä Doc Loungessa.

 

Rokumentin ohjelmalehti kirjoitti elokuvasta seuraavasti:

 

It Might Get Loud on laadukkaimpia viime vuosina tehtyjä musiikkidokumentteja. Se maalaa tyylikkään muotokuvan kolmesta rocklegendasta: Jimmy Pagesta, The Edgestä ja Jack Whitestä. Oulun musiikkivideofestivaaleilla Suomen ensi-iltansa elokuussa saaneeseen tuotantoon on satsattu paljon ja se myös näkyy jäljessä. Elokuvan kauniista kuvista ja mahtavasta soundtrackista tuleekin ehdottomasti nauttia teatteriolosuhteissa. Harvoin muusikkotarinat esitetään niin intiimisti ja mukaansatempaavasti kuin Davis Guggenheim tekee It Might Get Loudissa.

Elokuva rakentuu kitaristien tapaamisen ympärille. Tyhjällä lavalla muusikot kertaavat ensi kosketustaan musiikkiin, vääntävät vahvistimet päälle ja alkavat soittamaan. He tarinoivat, kertovat vaikutteistaan ja opettelevat toistensa kappaleita. Tapaamisen aikaan, Pagen kitara, Edgen efektipedaalit ja Whiten reikäinen pahvikitara heräävät henkiin. Musiikilliseen matkaan yhdistyy myös visuaalinen mahtavuus. Näemme Hedley Grangen kiviset hallit, paikan missä Stairway to Heaven sävellettiin, aavemaisen maatalon Tennesseessä, missä Jack White kirjoittaa biisin kameroiden seuratessa sekä hämärän studion Dublinissa, jossa päästään salakuuntelemaan The Edgeä nauhoittamassa uusien U2:n biisien pohjia.

Vaikka It Might Get Loud on päällisin puolin elokuva kitaristeista ja kitaransoitosta, onnistuu se tavoittamaan jotain paljon enemmän. The Edge, Jimmy Page ja Jack White paljastavat yhteisissä keskusteluissaan ja muisteluissaan lapsuuden unelmansa rokkitähteydestä ja syyt minkä takia ensimmäisen kerran tarttuivat kitaraan. It Might Get Loud paljastaa kuinka huonekaluverhoilija Detroitista, maalari Lontoosta ja koulupoika Dublinista innostuivat musiikista ja kehittivät itselleen oman soundin, joka nosti heidät supertähteyteen. Inspiroiva elokuva sopii jokaiselle. Elokuvan päättyessä kolmen maailmantähden yhteiseen soittotuokioon, ei katsojan tarvitse olla koskenutkaan sähkökitaraan ymmärtääkseen tilanteen ainutlaatuisen väreen. It Might Get Loud on hienon hieno elokuva soittamisesta ja luovuudesta.

David Guggenheim valmistui Brown yliopistosta, jonka jälkeen hän muutti Los Angelesiin tavoittelemaan uraa ohjaajana. Vuonna 2001 hän oli tuottajana elokuvassa Training Day ja ohjasi elokuvan Gossip. Guggenheimin vuonna 2002 ohjaama dokumentti The First Year voitti Peabody palkinnon.

David Guggenheim ohjasi ja tuotti Oscarin voittaneen dokumentin Epämiellyttävä totuus. Dokumentissa Yhdysvaltain entinen presidentti Al Gore esittelee tieteellisen yhteisön näkemyksiä ilmastonmuutoksesta. Dokumentti tuotti yli 50 miljoonaa. Guggenheim on ollut mukana tuottamassa ja
 

Doc Lounge Helsingissä


keskiviikkona 24.2.2010
Dubrovnik Lounge
(Coronan alakerta, Eerikinkatu 11, Helsinki)
Klubin ovet aukeavat klo 18 ja elokuva alkaa n. klo 19

1 kommentti

että löytyy ihan laittomana streaminakin. Itseasiassa dokkareita löytyy jopa yllättävän paljon muitakin.Tavallaan hyvä, ei tulisi todellakaan katsottua useita elokuvia, ellei olisi näin helposti saatavilla. Tämä ei ole tulossa YLEltä vai onko?
http://www.megavideo.com/?v=86H74GJ2

Dokblog

Iikka Vehkalahti, Tue Steen Müller, Erja Dammert, Jari Sedergren ja Timo Korhonen kirjoittavat dokumenttielokuvamaailman tapahtumista Suomessa ja maailmalla

Iikka Vehkalahti Iikka Vehkalahti
on tällä hetkellä vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa.
Tue Steen Müller Tue Steen Müller
"everybody knows him"
Filmkommentaren
Erja Dammert

Erja Dammert on dokumentaristi ja tällä hetkellä docpoint-festivaalin taiteellinen johtaja.
DocPoint

Jari Sedergren on dokkareita diggaava Kansallisen audiovisuaalisen arkiston tutkija.
sedis.blogspot.com

Timo Korhonen AVEKin
tuotantoneuvoja

AVEK

steps.co.za
whydemocracy.net
dokumenttikilta.fi

Blogiarkisto

2012
2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu