To 19.03.2009 @ 14:38Iikka Vehkalahti

Eteenpäin uuden Areenan viitoittamaa tietä


Katselisin enemmän televisiota, mitä teen. Mutta johtuen monesta syystä television katselu, vaikka on Ylessä töissä, on ajautunut hyvin vähiin. Sen sijaan olen askel askeleelta ryhtynyt hyödyntämään Areenaa. Ja katsonut sieltä yhden kokonaisen dokumentinkin alusta loppuun.

Ja minusta aika hyvin: Dokumenttiprojektin pitkät elokuvat ovat keränneet siinä 4000 katselukertaa kukin sen viikon aikana, mitä ne ovat Areenassa olleet. Uskon, että ajan myötä ja erityisesti uuden Areenan käynnistyessä luvut nousevat merkittävästi. (BBC:n Dokumenttiprojekti, Storyville, kerää parhaimmillaan jo kolmanneksen katsojistaan netissä).

Uusi Areena on Ferrari verrattuna vanhaan Ladaan, kuvaili Reijo Perälä tulevaa muutosta. Ja kieltämättä, uusi ulkoasu scrollattavine kuvaetsimisineen sallii näin sanoa. Ja kun lisätään, että FF katsomisessa ei tarvitse odottaa puskurointia ja että Areena siirtyy flash-pohjaiseksi ja kuvan laatu paranee full screeniin siirtymisen ollessa hyvin yksinkertaista, niin tuntee itsensä automyyjäksi Areenasta kertoessaan.

Mutta joka tapauksessa, lempilapseni ( Euroopan ja USA:n ulkopuolisesta maailmasta laatudokumentteja esittävän) Kolmannen ulottuvuuden siirtyminen nettiin houkuttelee paljon enemmän, kun näki uuden Areenan.

Koska se sallii myös itsenäisen oman nettiosoitteen rakentamisen siten, että Kolmannen ulottuvuuden elokuviin Areenan palyereissa pääsee myös sen kautta. Ja päinvastoin.

Eli tämän hetken suunnitelmien mukaan 1.9.2010 alkaen Areenassa olisi katsottavissa pysyvästi 100 kpl Kolmannen ulottuvuuden tapaista dokumenttia ja lyhytdokumenttia.


 

0 kommenttia

Dokblog

Iikka Vehkalahti, Tue Steen Müller, Erja Dammert, Jari Sedergren ja Timo Korhonen kirjoittavat dokumenttielokuvamaailman tapahtumista Suomessa ja maailmalla

Iikka Vehkalahti Iikka Vehkalahti
on tällä hetkellä vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa.
Tue Steen Müller Tue Steen Müller
"everybody knows him"
Filmkommentaren
Erja Dammert

Erja Dammert on dokumentaristi ja tällä hetkellä docpoint-festivaalin taiteellinen johtaja.
DocPoint

Jari Sedergren on dokkareita diggaava Kansallisen audiovisuaalisen arkiston tutkija.
sedis.blogspot.com

Timo Korhonen AVEKin
tuotantoneuvoja

AVEK

steps.co.za
whydemocracy.net
dokumenttikilta.fi

Blogiarkisto

2012
2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu