La 17.01.2009 @ 18:39admin

Lönnrot opettaa. Iikka Vehkalahti 16.01.09

Vaikeuksien kautta etenevä Lönnrot-hanke on monessa suhteessa antanut jo paljon. Pään kääntäminen uudestaan ja uudestaan poikkeuksellisiin asentoihin on hedelmällistä. Dokblog syntyi Lönnrot-keskusteluista, samoin koko Dokumenttiprojektin sivuston uudistaminen. Ja viimeinen palaveri lattoi itämään ajatuksen uudesta kanavasta Dokumenttiprojektille.
 
 
Nythän Dokumenttiprojektin elokuvia esitetään keskiviikkona myöhäisillassa ja heti seuraavana sunnuntaina iltapäivällä uusintana siten, että näitä kahta esitystä täydennetään joko 7 päivän tai 30 päivän Areenalla.
 
Mutta miksi ei rakentaisi nettiin, Areenaan, selkeää Dokumenttiprojektin omaa slottia, jossa tarkoin valitut laatudokumentit olisivat pysyvästi saatavilla ja katseltavissa Selkeästi erityisesti kansainvälisessä mutta myös suomalaisessa tarjonnassa on dokumentteja, jotka ovat tärkeitä ja merkittäviä hyvin suppealle yleisölle ja laadultaan dokumenttielokuvia.
 
( Katsoin juuri Jyrki Heinosen Kelalle tekemän tärkeän dokumentin sekä kanadalaisen dokumentin Junior,joka kertoo millaista on pyrkiminen jääkiekkoammattilaiseksi).
 
Mitä jos Areenassa olisi Dokumenttiprojektin parhaimmat elokuvat vuosien varrelta omana sarjanaan( ei enempää kuin 20), Suomen historiasta kertova dokumentteja omana sarjanaan, Kolmannen ulottuvuuden mielenkiintoisimmat elokuvat jne…
 
Pääasiassa tarjonta perustuisi vanhojen elokuvien oikeuksien ostamiseen ja vain rajatussa määrinuusien elokuvien hankkimiseen. Olisiko siinä mieltä ?.
 

0 kommenttia

Dokblog

Iikka Vehkalahti, Tue Steen Müller, Erja Dammert, Jari Sedergren ja Timo Korhonen kirjoittavat dokumenttielokuvamaailman tapahtumista Suomessa ja maailmalla

Iikka Vehkalahti Iikka Vehkalahti
on tällä hetkellä vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa.
Tue Steen Müller Tue Steen Müller
"everybody knows him"
Filmkommentaren
Erja Dammert

Erja Dammert on dokumentaristi ja tällä hetkellä docpoint-festivaalin taiteellinen johtaja.
DocPoint

Jari Sedergren on dokkareita diggaava Kansallisen audiovisuaalisen arkiston tutkija.
sedis.blogspot.com

Timo Korhonen AVEKin
tuotantoneuvoja

AVEK

steps.co.za
whydemocracy.net
dokumenttikilta.fi

Blogiarkisto

2012
2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu