Pe 02.10.2009 @ 14:55Titta Lapinkataja

Doc Lounge käynnistyi Tampereellakin

Kun ensimmäisen kerran kuulin Doc Loungesta parisen kuukautta sitten, en voinut olla innostumatta. Dokumentteja baarissa! Mikä yhdistelmä, rentoa tunnelmaa, viiniä, kavereita ja oleskelua dokkarin parissa. Olinkin jännityksellä odotellut, miltä lounge-ilta oikeasti tuntuisi. Ja kiinnostuisivatko muutkin ajatuksesta…

 

Doc Lounge TRE

 

Tampereen Doc Lounge starttasi eilen Kehräsaaren tunnelmallisessa Fall’s-ravintolassa. Porukkaa kerääntyi tupaan ihan mukavasti Aamulehden kommelluksesta huolimatta. Torstaina 1.10 AL:n artikkelissa mainittiin Doc Loungen käynnistyvän Tampereella perjantaina 2.10.. kaikille Treen loungelaisille siis tiedoksi, näytökset järjestetään joka toinen TORSTAI, eikä suinkaan perjantaisin.

Iltaa isännöivät Jukka-Pekka Laakso ja Juha Elomäki Pirkanmaan Elokuvakeskuksesta. Turhia ja takakireitä muodollisuuksia eivät nämä pojat harrasta ja pian sai illan dokkari, maailmalla puhututtanut Fredrik Gerttenin Bananas!*, alkaa. Katsojakansa keskittyi elokuvaan antaumuksella ja tunnelma oli toden totta loungemainen. Teki mieli potkaista saappaat nurkkaan, vetää villasukat jalkaan ja suorastaan uppoutua pehmoiseen nojatuoliin talon punaisen kera.

 

Doc-taulu

Doc Loungen ja Dokumenttiprojekti Goes Cineman ohjelmiston voi bongata myös Fall'sin seinältä

 

Elokuvan jälkeen oli mahdollisuus keskustella leffan sisällöstä ja siitä heränneistä ajatuksista. Ujo tamperelaiskansa ei kuitenkaan intoutunut väittelemään aiheesta, vaikka omissa pöydissä ja tupakkapaikalla sitä jälkikäteen sivuttiinkin.

Illan musiikkivieraana lavalle nousi Buddha’s Surfers ja yhtyeen letkeät rytmit sopivatkin hyvin tunnelmaan. Suuri osa väsyneestä dokkariväestä lipui kuitenkin ennen musiikkiesitystä koteihinsa, enkä voinut olla ajattelematta, että live-esitys olisi ehkä sopinut paremmin alkuiltaan.

Oma innostukseni Doc Loungea kohtaan ei ainakaan hiipunut, joten nyt vain odottelemaan seuraavaa iltamaa, jolle Fall's avaa ovensa jälleen torstaina 15.10. Silloin on luvassa Magneettimiehen konserttielokuva Strengin Puutarhassa.

Itse Magneettimies (Arto Halosen ohjaama dokkari Pekka Strengistä) saa Tampereen ensi-iltansa heti seuraavana päivänä 16.10 Finnkinon teatterissa ja onkin yksi DPGC-leffoista.

 

Doc Lounge -sivut

Doc Lounge Tampere Facebookissa

 

0 kommenttia

Dokblog

Iikka Vehkalahti, Tue Steen Müller, Erja Dammert, Jari Sedergren ja Timo Korhonen kirjoittavat dokumenttielokuvamaailman tapahtumista Suomessa ja maailmalla

Iikka Vehkalahti Iikka Vehkalahti
on tällä hetkellä vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa.
Tue Steen Müller Tue Steen Müller
"everybody knows him"
Filmkommentaren
Erja Dammert

Erja Dammert on dokumentaristi ja tällä hetkellä docpoint-festivaalin taiteellinen johtaja.
DocPoint

Jari Sedergren on dokkareita diggaava Kansallisen audiovisuaalisen arkiston tutkija.
sedis.blogspot.com

Timo Korhonen AVEKin
tuotantoneuvoja

AVEK

steps.co.za
whydemocracy.net
dokumenttikilta.fi

Blogiarkisto

2012
2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu