Ma 27.04.2009 @ 15:46Iikka Vehkalahti

Vappua odotellessa

Vappuaaton aamupalaveriin odotetaan porukkaa Kymenlaaksosta, Pohjois-Karjalasta, Lapista, Keski-Pohjanmaalta, Pirkanmaalta sekä tietysti Uudeltamaalta sekä Ylen sisältä. Myötätuulessa, mutta vasta myöhemmin illalla myötälaitaisessa.

Ja paljon on ehtinyt muutamassa viikossa taas tapahtua. Tarinateltasta on tässäkin blogissa ollut juttua, mutta uusia hulluja tuntuu löytyvän Kymenlaaksosta, jossa kunnostetaan kuorma-autosta liikkuvaa kuvausstudiota tähtäimessä myös ( Tarinateltan tavoin) ajo läpi Suomen Sodankylään, jonne Joonas Berghäll puolestaan suunnittelee tapahtumaa, jollaista Sodankylässä ei ole ennen ollut.

Ja saman tien Joonas kertoi kahdesta nuoresta elokuvantekijästä, joiden ajatuksena on vuoden kuluttua kesällä kulkea veneellä pitkin saaristoa keräten erityisesti ruotsinkielisten tarinoita. Ja jo tänä kesänä Antti Haase sekä Jaakko Heikkilä kulkevat Paulaharjun tavoin pitkin Lappia keräämässä pohjoisen tarinoita.
( Eivätkä kaikki tarinat ole välttämättä oraalisia, parhaillaan neljän seinän päässä Arto Kaivanto kuvaa yhteen Lapin Lisän tarinaan yhtä ainoaa liikkumatonta kolmen minuutin kuvaa, jossa ei tapahdu oikeastaan mitään.)

No joka tapauksessa suunnitelmiin on nyt ilmestynyt jo kuumailmapallolla tapahtuva liikkuminen ja tarinoiden kerääminen pallon laskeutumispaikalta sekä vuodeksi 2010 vähintään kuusi kuvausryhmää tai kuvaajaparia kulkemaan eri tavoin ristiin rastiin Suomea.

Ja toivon mukaan Vappuaattona on Lönnrot2017 projektin verkkoalusta siinä kunnossa, että se voidaan demona sijoittaa verkkoon kommentoitavaksi ja kehittämistä varten.

Mistä kaikkeen tähän raha? Ilman AVEK:n tukea ei oltaisi missään, kuten ei ilman Dokumenttiprojektiakaan. Mutta eiköhän raha löydy rahattomienkin luo silloin, kun tekeminen on sitä luokkaa, mitä se eri puolilta Suomea syntyvissä projekteissa näyttää olevan.
 

0 kommenttia

Dokblog

Iikka Vehkalahti, Tue Steen Müller, Erja Dammert, Jari Sedergren ja Timo Korhonen kirjoittavat dokumenttielokuvamaailman tapahtumista Suomessa ja maailmalla

Iikka Vehkalahti Iikka Vehkalahti
on tällä hetkellä vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa.
Tue Steen Müller Tue Steen Müller
"everybody knows him"
Filmkommentaren
Erja Dammert

Erja Dammert on dokumentaristi ja tällä hetkellä docpoint-festivaalin taiteellinen johtaja.
DocPoint

Jari Sedergren on dokkareita diggaava Kansallisen audiovisuaalisen arkiston tutkija.
sedis.blogspot.com

Timo Korhonen AVEKin
tuotantoneuvoja

AVEK

steps.co.za
whydemocracy.net
dokumenttikilta.fi

Blogiarkisto

2012
2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu