Pe 14.11.2008 @ 12:59admin

Vahva kevät. Iikka Vehkalahti 13.11.08

Moni ehti huolestua, kun kirjoitin muutoksen välttämättömyydestä Dokumenttiprojektissa. Mutta muutos ei ole välttämättä huolen aihe. Dokumenttiprojektin ensi kevään ohjelmisto on poikkeuksellisen vahva kahdella esityspaikalla viikossa: keskiviikkona ja sunnuntaina.
  
Eli tammikuusta 2009 lähtien Dokumenttiprojektin elokuvalla on kaksi esityspaikkaa. Ensi-ilta keskiviikkona myöhäisillassa ( n. 22.50) ja toinen esitys seuraavana sunnuntaina päättyenyleensä 18.20.
 
Tämän lisäksi elokuva on nähtävänä Areenassa joko 7 tai 30 vrk ensiesityksestä.
 
Täten Dokumenttiprojektilla on häiriintymätön jokaviikkoinen esityspaikka ja myöhäinen esitysaika kompensoidaan toisella esityksellä heti sunnuntaina. Ratkaisu on varmasti parannus nykyiseen tilanteeseen, jossa Dokumenttiprojektin elokuvia on esitetty sirpaloidusti eri päivinä.
 
Ja ensi kevään ohjelmisto on poikkeuksellisen vahva. Kausi alkaa KJ Kosken kiitetyllä Kekkos-ajan uusinnalla ”Yksinäinen mies” ja jatkuu Stranded ja Touching the Void dokumentteihin verrattavalla ”Deep Water”illa, joka kertoo vuoden 1968 katastrofisesta maailman ympäri yksinpurjehduskilpailusta.
 
Liz Merminin ”Shot in Bombay” on poikkeuksellisen älykkäästi toteutettu elokuva Bollywoodista, rikollisuudesta, poliiseista, Sanjay Duttista, mielikuvista ja todellisuudesta.Maailmaa kiertänyt Arto Halosen ”Pyhän kirjan varjo” esitetään tammikuun lopussa ja helmikuun alussa.
                                                                     
”Lauluja, lempeä, kaupunkeja ja lapsia. Kaikkia synnytti BAM, rautatie läpi Siperian.” Bamin rakentamisen tarinan kertoo Jouni Hiltusen Nyonissakin kilpaillut ”BAM”, kun taas Annika Grofin hyvin mielenkiintoinen ”Liikkumavara” läpivalaisee eduskunnan toimintaa Suomessa.
 Helmikuuhun mahtuvat myös Jonathan Demmen ohjaama, Venetsian elokuvjuhlilla ensi-iltansa saanut, ”Jimmy Carter, Man from the Plains” sekä Oskari Pastilan tragikoominen dokumentti porvoolaisesta koripalloseurasta ” Täynnä tarmoa”.
 Maaliskuu alkaa Anastasia Lapsuin ja Markku Lehmuskallion hienon "Matka"-elokuvan uusinnalla, jonka jälkeen vuorossa on yhtä ainutlaatuinen dokumenttielokuva jälleensyntyneen etsinnästä, ”The Unmistaken Child”, ohjaajana Nati Baratz.
 Loppukeväässä ovat sitten niin Jean Bitarin uusin ”Toksovan kummit”, IDFAssa ja HotDocsissa palkittu ”To See If I Am Smiling”, Kim Longinotton” Hold Me Tight, Let Me Go” ja Kai Salmisen ”Viimeinen pysäkki”.
 
 

0 kommenttia

Dokblog

Iikka Vehkalahti, Tue Steen Müller, Erja Dammert, Jari Sedergren ja Timo Korhonen kirjoittavat dokumenttielokuvamaailman tapahtumista Suomessa ja maailmalla

Iikka Vehkalahti Iikka Vehkalahti
on tällä hetkellä vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa.
Tue Steen Müller Tue Steen Müller
"everybody knows him"
Filmkommentaren
Erja Dammert

Erja Dammert on dokumentaristi ja tällä hetkellä docpoint-festivaalin taiteellinen johtaja.
DocPoint

Jari Sedergren on dokkareita diggaava Kansallisen audiovisuaalisen arkiston tutkija.
sedis.blogspot.com

Timo Korhonen AVEKin
tuotantoneuvoja

AVEK

steps.co.za
whydemocracy.net
dokumenttikilta.fi

Blogiarkisto

2012
2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu