To 25.06.2009 @ 09:35Iikka Vehkalahti

Elli etenee maailmalle

Ranskassa parhaillaan käynnissä oleva Sunny Side Of Doc on yksi maailman tärkeimmistä dokumenttielokuvatapahtumista.Yle on ollut tänä vuonna siellä näyttävästi esillä kaikkien kanavien voimalla. Tapahtuma on poikinut myös kutsut Lönnrot-projektiin kuuluvalle Elli crossart-projektille sekä Sheffieldin dokumenttielokuvafestivaalille että maailman suurimpaan dokumenttitapahtumaan IDFAan.

Myös Lönnrot 2017projektiin kuuluva Tarinateltta on myös herättänyt paljon myönteistä palautetta ja niinpä tapahtuman ohjelmistossa on joka päivä esillä 2 tuntia Tarinateltan tuotantoja erityisessä Digital Agorassa. Kahden tunnin aikana esitetään sekä La Rochellessa että Suomessa kuvattuja tarinoita.

Pitkälti Lönnrot2017 projektin kokemuksista syntyneessä Dokumenttiprojektin vetämässä erityisistunnossa puolestaan esiteltiin mm.David Lynchin Interview projekti, maailmalla paljon kiitosta saanut Gaza-Serdot-projekti sekä Lönnrotin demo-nettialusta.

Tapahtuma keräsi niin paljon positiivista palautetta, että globaaliin cross-platform projektiin – netti ensimmäisenä julkaisualsutana – tähtäävää prosessia päätettiin jatkaa mm. Sheffieldissä ja IDFAssa, jossa festivaalit toimivat isäntinä sekä Buenos Airesissa ja New Delhissä osana Linck-prosessia.

Antti Haasen ja Lapin Lisän vetämässä Elli-projektissa Sunny Side Of Docissa oli esillä video-instalaatio ” eloon heräävä maalaus”, joka on osa kokonaisuutta, jonka ensi-ilta oli Sodankylässä. Kokonaisuus, johon kuuluu myös tanssiteos, valokuvanäyttely sekä ääniteos tulee olemaan esillä mm. Rovaniemellä.
 

0 kommenttia

Dokblog

Iikka Vehkalahti, Tue Steen Müller, Erja Dammert, Jari Sedergren ja Timo Korhonen kirjoittavat dokumenttielokuvamaailman tapahtumista Suomessa ja maailmalla

Iikka Vehkalahti Iikka Vehkalahti
on tällä hetkellä vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa.
Tue Steen Müller Tue Steen Müller
"everybody knows him"
Filmkommentaren
Erja Dammert

Erja Dammert on dokumentaristi ja tällä hetkellä docpoint-festivaalin taiteellinen johtaja.
DocPoint

Jari Sedergren on dokkareita diggaava Kansallisen audiovisuaalisen arkiston tutkija.
sedis.blogspot.com

Timo Korhonen AVEKin
tuotantoneuvoja

AVEK

steps.co.za
whydemocracy.net
dokumenttikilta.fi

Blogiarkisto

2012
2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu