Ke 10.09.2008 @ 21:24admin

DocPoint -festivaalin valmistelua.. Erkko Lyytinen, 10.9.08

Huh nyt se alkaa..
Tänään lähti virallinen tiedote maailmalle DocPointin kotimaiseen esityssarjaan ilmoittautumisesta.Tähän asti kaikki on ollut puhetta ja paperia, tuntuu ensimmäisen kerran siltä, että nyt alkaa todella tapahtua. Festivaali koittaa ensi tammikuussa 20. päivä ja päättyy kuuden päivän jälkeen.
Suomalaisen esityssarjan arvovaltainen jyry on valittu ja katselu voi alkaa, kunhan saamme ensin niitä elokuvia suomalaisilta tekijöiltä. Viime vuonna elokuvia tuli yli sata.
Jo pitkin kevättä olen saanut nähdä uskomattoman määrän elokuvia ja suunnitella tulevan festivaalin ohjelmistoa. Festivaalin pääteemaksi nousi heti alussa TOTUUS, joka myöhemmin jalostui useiksi sarjoiksi. Olen näin myöhäisherännäisenä tajunnut, että dokumentilla on vain harvoja ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotkut pitävät niitä myös taakkana.
Halusi tekijä tai ei, niin katsoja valitettavasti puntaroi näkemäänsä ja arvottaa elokuvan tapahtumia. Hän joko uskoo näkemäänsä tai ei. Onko tämä totta? Onko maailma jota kuvaat sellainen kuin sinä väität? Entä jos uskon tekijän maailman kuvaan, jos tekijä onkin pystynyt välittämään jotain ihmisyydestä, toiselta puolelta maailmaa, juuri minulle sellaisena, että uskon sen olevan totta.
Totuuden "kokeminen" aukaiseen silmät, vahvistaa ennakkokäsityksiäni tai muuttaa niitä. Aika paljon voimaa yhdelle taidemuodolle. Voiko paljasjalkatanssilla päästä samaan?
 

0 kommenttia

Dokblog

Iikka Vehkalahti, Tue Steen Müller, Erja Dammert, Jari Sedergren ja Timo Korhonen kirjoittavat dokumenttielokuvamaailman tapahtumista Suomessa ja maailmalla

Iikka Vehkalahti Iikka Vehkalahti
on tällä hetkellä vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa.
Tue Steen Müller Tue Steen Müller
"everybody knows him"
Filmkommentaren
Erja Dammert

Erja Dammert on dokumentaristi ja tällä hetkellä docpoint-festivaalin taiteellinen johtaja.
DocPoint

Jari Sedergren on dokkareita diggaava Kansallisen audiovisuaalisen arkiston tutkija.
sedis.blogspot.com

Timo Korhonen AVEKin
tuotantoneuvoja

AVEK

steps.co.za
whydemocracy.net
dokumenttikilta.fi

Blogiarkisto

2012
2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu