To 26.11.2009 @ 15:20Iikka Vehkalahti

IDFA IV - rahamiehet liikkeellä


Missään muualla ei ole mahdollista, että dokumenttielokuvafestivaalille kertyy 100 miljonääriä viettämään iltaa dokumenttiporukan ( IDFA Boardin) kanssa.

Eli eräs IDFAn uusista aloitteista on IDFA Club, jonka jäseneksi voi liittyä vaatimattomalla 5000 eurolla.Tänä iltana IDFA Clubin perustajat ovat kutsuneet illaliselle liikeystäviään ja potentiaalisia uusia klubin jäseniä viettämään iltaa IDFA Boardin kanssa , syömään , katsomaan Erik Gandinin Videocracyn ja
nauttimaan hiukan ”virvoittavia juomia” sen jälkeen. Klubin puolesta isäntänä on Amsterdamin kaupunginjohtaja ja IDFA Boardin puolesta puheenjohtaja Derk Sauer.

Derk on suomalaisille hyvinkin tuttu. Pieni, intellektuelli, vasemmistolainen Moskovassa asuva liikemieshän on mm. Mosocow Timesin perustaneen lehtiryhmän ( jonka Sanomat osti) takana. Derkin tarina ensimmäisestä kohtaamisesta Sanoman johdon kanssa Kämpissä on uskomattoman mielenpainuva.

IDFA Board on pieni. Hollannin ulkopuolelta siihen kuuluvat Nick Fraser Amir Labaki ja allekirjoittanut. Board ei ole mikään päätöksiä tekvät funktionaalinen rakenne, mutta Derkin kautta siihen on tullut uutta potkua ja tarjoaa mielenkiintoisen paikan takastella, miten pyöritetään festivaalia, jossa on 700 vapaaehtoista, lähes 100 palkattua työntkeijää ja joka pystyy myymään 150 000 lippua.

Suurin valitusaihe on tällä viikolla ollut kysymys lippujen saamisen vaikeudesta
 

1 kommentti

Olisko noiden sadan miljonäärin rahoista tulevaisuudessa mahdollista myös maksaa 700:lle vapaaehtoiselle, ainakin osalle, jokin korvaus tehdystä työstä?

Dokblog

Iikka Vehkalahti, Tue Steen Müller, Erja Dammert, Jari Sedergren ja Timo Korhonen kirjoittavat dokumenttielokuvamaailman tapahtumista Suomessa ja maailmalla

Iikka Vehkalahti Iikka Vehkalahti
on tällä hetkellä vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa.
Tue Steen Müller Tue Steen Müller
"everybody knows him"
Filmkommentaren
Erja Dammert

Erja Dammert on dokumentaristi ja tällä hetkellä docpoint-festivaalin taiteellinen johtaja.
DocPoint

Jari Sedergren on dokkareita diggaava Kansallisen audiovisuaalisen arkiston tutkija.
sedis.blogspot.com

Timo Korhonen AVEKin
tuotantoneuvoja

AVEK

steps.co.za
whydemocracy.net
dokumenttikilta.fi

Blogiarkisto

2012
2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu